Poate vă întrebați cine se ocupă de imaginea noastră vizuală. Ei bine, uneori sunt eu pentru că nu mă pot abține să nu realizez colajele sau banner-urile de care am nevoie. Dar în cea mai mare parte răspunzător e Alin de la Desenat. El se ocupă de toata partea serioasă a identității vizuale Onibon-logo, cărți de vizită, cataloage, etc. Și cum lui nu îi place să se laude (ne asemănăm destul de bine), vă voi prezenta eu puțin omul din spatele brandului Desenat.

Pe Alin îl cunosc de foarte mult timp, de aproximativ 15 ani, fiind colegi de clasă încă de la gimnaziu (Liceul de Arte Plastice TM). După ce a urmat liceul în cadrul secției de design de produs, a urmat studiile de licență și master ale Facultății de Arte și Design Timișoara, evident tot design de produs. Suntem printre cei care au ales un drum încă de la liceu și ne-am construit o carieră în același domeniu atât pe baza studiilor “oficiale” cât și pe baza studiilor personale. (Asta pentru că și acesti oameni trebuie promovați, cei care au studiat încă de mici domeniul în care activează acum, nu doar cei care brusc se lasă de corporație și își gasesc un loc în industria creativă, cum citim de curând unele articole online. Evident e loc pentru oricine și nu spun că aceștia din urmă ar fi mai puțini talentați. Unii chiar sunt.)

Revenind la Alin de la Desenat, acesta a pus bazele unei agenții de servicii de design, anul trecut, în 2016. Domeniile abordate sunt graphic design, product design și fashion design. De graphic și product design se ocupă el, iar de fashion design, eu. Bineînțeles că avem proiecte la care lucrăm împreună pentru că unii clienți doresc pachetul complet. Pentru că de multe ori suntem întrebați pentru ce clienți lucram, ei bine aceștia sunt atât locali, pentru că ne plac oamenii creativi din oraș, cât și din țară sau internaționali (sunt proiecte în lucru pe care nu le dezvăluim încă).

La graphic design și branding, sunt oferite servicii precum:  identitate vizuală (logo design, carte de vizită, foaie cu antet, plic, mapă de prezentare, manual de identitate) , aplicații specifice (flyere, pliante, broșuri, afișe, roll-up, etc), grafică website & social media (design profile page & cover, template-uri pentru postări, design banner & slide images, newsletter, infographics etc.) și altele în funcție de afacerea ta. Așa că dacă ai o o afacere la început de drum, e evident că ai nevoie de o identitate vizuală care să te reprezinte cât mai bine. Și nu numai. Chiar daca ai o afacere care este de succes, însă nu ai identitate vizuală potrivită, fii profesionist și fă-i un rebranding, pentru că nu, “nu merge ș-așa” la nesfârșit.

Pentru product design sunt oferite pachete ce includ: concept design (documentare și schițe de concept, planșe de prezentare), proiectare (vizualizare 3D, desen tehnic), simulare (machetă + prototip), fotografie de produs , package design. Iar la fashion design ne ocupăm de: concept colecție vestimentară (documentare, cercetare tendințe, schițe de idei, moodboard, conceptboard), ilustrații de modă, pachet tehnic (desen tehnic, propuneri de materiale, tipar prototip), prototip, design textil (imprimeu digital + imprimeu traditional), concept accesorii (genți și încălțaminte – schițe de concept, desen tehnic, planșă de prezentare). Serviciile de product design și fashion design sunt concepute mai ales pentru cei care doresc o afacere în domeniu, însă nu reușesc fără designer să transpună ideea în realitate. De exemplu, industria modei este prezentată ca un domeniu ușor și accesibil tuturor, fără a-ți fi enumerate obstacolele ce nu le poți trece fără un profesionist lângă tine.

Așadar, dacă ai nevoie de o echipă de designeri profesioniști, tineri, cu o viziune bazată pe ultimele tendințe, noi tocmai ne-am ascuțit creioanele și așteptăm să ne dai de desenat. Vizitează siteul Desenat  http://desenat.ro/  și urmărește-ne activitatea pe facebook (un like nu ar strica) https://www.facebook.com/desenat/

Iată ce a Desenat Alin pentru Onibon. Catalogul SS17 e disponibil aici.

desenat

Follow us: facebook / instagram