Into the Blue, spre necunoscut...sau într-un albastru profund. Acesta este  colecția de absolvire a masteratului, prezentată în 1 iulie la #galamodauvt. Vezi articolul despre gală și colecția mea aici.

Into the Blue este o colecție inspirată din lumea acvatică, de cromatica sa și de formele vietăților marine.  Faptul că de peste 50 ani omul își îndreaptă atenția spre explorarea spațiului cosmic, însă acesta nu a explorat decât 5% din suprafața oceanului si din frumusețea necunoscută a spațiului marin, m-a îndemnat la realizarea acestei colecții pentru a aduce în prim plan o parte din această lume. 
Pe lângă sursa generală care o reprezintă mediul acvatic, colecția pune accent pe unul dintre spectacolele oferite de această lume și anume bioluminescența (proprietatea vietăților marine de a lumina în întuneric).
Vă recomand documentarul The Blue Planet de la BBC Earth pentru a înțelege fascinația mea spre adâncul oceanului. Cu siguranță veți rămâne surprinși.
 
Pentru a reda această lume acvatică am folosit diverse materialități pentru a reprezenta diversitatea viețuitoarelor acestui mediu. Am folosit de la brocarduri texturate la materiale imprimate, mătase și organza de mătase pentru stucturile tridimensionale de solzi sau corali, materiale transparente peste care am intervenit cu stropi de silicon pentru a reda un aspect gelatinos materialului precum meduzele, creându-mi astfel texturi proprii.
Asupra materialelor am intervenit și cu imprimeuri, fie abstracte, fie figurative sub formă de pești, acestea fiind invizibile la lumina normală, ambientală dar foarte vizibile la lumina UV (de tip blacklight).Astfel pe lângă această parte “văzută”, colecția ascunde o parte vizibilă doar în întuneric. Această parte este inspirată de efectul de bioluminescență al vietăților acvatice și redat în colecție prin intermediul imprimeului reactiv la lumina ultravioletă.