Tinerii au scos arta în strada pentru a doua oară la CheckART Carnaval, desfășurat în 31 marti - 1 aprilie. În Piața Unirii și Piața Libertății s-au scris povești cu zâne, statui, mimi, bufoni, statui vivante, personaje de epocă, păpuși de dulciuri, statui care levitează, dans, picturi 2D sau spectacole cu foc. 

Întregul atelier a fost și mai colorat in timpul realizarii costumelor. Am folosit praf de zâne pentru realizarea celor două zâne aurii, praf de stele pentru realizarea omului vânt-argintiu, zahăr pentru realizarea bomboanelor pentru păpușa de dulciuri, muuult roz pentru păpușa din dantelă fuchsia, tulle-uri multicolore pentru bufonii distractivi și zeci de metri de tafta pentru anotimpuri și personajele de epocă. 

CheckART Carnaval este un proiect organizat în cadrul Timișoara - Capitala Tineretului din România, la iniţiativa Franciscăi Hoca-Virag, balerină a Operei Naţionale din Timişoara. Actul artistic din cadrul lui a fost interpretat de tineri artişti, majoritatea debutanţi, iar de data aceasta ne-am bucurat şi de prezenţa unor invitaţi din Cluj-Napoca şi Novi Sad.

Initiator proiect: Hoca Virag Francisca
Organizator: Timișoara - Capitala Tineretului din România
Design & realizare costume personaje Timișoara: T'esha by Diana Tătucu & Onibon Fashion

 

Foto: Onibon

Foto: Timișoara Capitala Tineretului

La Antena1 (vezi video aici)

La PRO TV (vezi video aici)

Citeste articolul aici.